Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Natúr csirkemell, sajtos gombamártással
2012.10.01

natur-csirkemell-sajtos-gombamartassal-004.jpgHozzávalók 4 főre 8 szelet csirkemell, 2 ek liszt, 2 dl tej, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 kg gomba, 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg reszelt sajt, a fele lehetőleg füstölt,  2 dl főzőtejszín, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés A csirkemell szeleteket a sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejben 4-5 órán keresztül pácoljuk, ezután kezdünk a főzéshez.

A hagymát felkockázzuk, olajon pici sóval üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha, hozzáadjuk a tejszínt, beleolvasztjuk a reszelt sajtot, összeforraljuk és melegen tartjuk.

Ekkor a pácolt csirkemell szeleteket lecsöpögtetjük, lisztbe forgatjuk és kevés olajon mindkét oldalukat alaposan átsütjük.

Tipp A kisült húst tálra rendezzük, köré halmozzuk a sajtos gombaszószt, és sós vízben főtt vajas burgonyával kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.