Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos-túrós palacsinta
2017.02.24

narancsos-palacsinta.jpg

Hozzávalók

A palacsintatésztához

30 dkg liszt

3 tojás

5 dl tej

1 narancs reszelt héja

5 dkg olvasztott vaj

csipetnyi só
 

A sütéshez

olaj
 

A töltelékhez

25 dkg tehéntúró

2 ek tejföl

3 ek porcukor

1 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 ek hidegen készíthető vaníliás pudingpor

1 marék mazsola
 

A mártáshoz

2,5 dl frissen facsart narancslé

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál porcukor

5 dkg olvasztott vaj

1 ek étkezési keményítő

Elkészítés

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.

A túrót krumplinyomóval vagy villával átdolgozzuk, beletesszük a többi hozzávalót a jól lecsepegtetett mazsolával együtt, majd félretesszük.

A palacsintatészta hozzávalóiból sima tésztát keverünk és palacsintasütőben kisütjük. A kész palacsintákat megtöltjük a túróval.

A narancsléhez hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a porcukrot, majd az egészet jól elkeverjük az olvasztott vajjal. A keményítőt egy kevés vízben feloldjuk, folyamatosan kevergetve a mártáshoz adjuk, amit ezután felmelegítünk. Alacsony  hőfokon addig forraljuk, amíg elég sűrű nem lesz.

A narancsmártást a túrós palacsinták mellé kínáljuk, vagy azokat tálalás előtt a tányéron, adagonként meglocsoljuk vele.

Tipp Csak nagyon gondosan megtisztított citrom- és narancshéjat használjunk fel!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.