Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A palacsintatésztához
30 dkg liszt
3 tojás
5 dl tej
1 narancs reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj
csipetnyi só
A sütéshez
olaj
A töltelékhez
25 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
3 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek hidegen készíthető vaníliás pudingpor
1 marék mazsola
A mártáshoz
2,5 dl frissen facsart narancslé
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál porcukor
5 dkg olvasztott vaj
1 ek étkezési keményítő
Elkészítés
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
A túrót krumplinyomóval vagy villával átdolgozzuk, beletesszük a többi hozzávalót a jól lecsepegtetett mazsolával együtt, majd félretesszük.
A palacsintatészta hozzávalóiból sima tésztát keverünk és palacsintasütőben kisütjük. A kész palacsintákat megtöltjük a túróval.
A narancsléhez hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a porcukrot, majd az egészet jól elkeverjük az olvasztott vajjal. A keményítőt egy kevés vízben feloldjuk, folyamatosan kevergetve a mártáshoz adjuk, amit ezután felmelegítünk. Alacsony hőfokon addig forraljuk, amíg elég sűrű nem lesz.
A narancsmártást a túrós palacsinták mellé kínáljuk, vagy azokat tálalás előtt a tányéron, adagonként meglocsoljuk vele.
Tipp Csak nagyon gondosan megtisztított citrom- és narancshéjat használjunk fel!