Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos-sáfrányos sárgabarackdzsem, Levintől
2016.06.20

sargabarackdzsem.jpg

Hozzávalók
5 kg sárgabarack
1,5 kg cukor
1 rúd vanília
1 narancs reszelt héja
fél narancs leve
frissen reszelt szerecsendió
1-2 kávéskanál sáfrány
2 csomag 2:1 dzsemfix

Elkészítés
A barackot néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd kimagozzuk és lehúzzuk a héját. Fazékba tesszük, lecukrozzuk.

A vaníliarúd belsejéből kikaparjuk a magokat, és a rúddal együtt a gyümölcshöz adjuk. Hozzákeverjük a többi fűszert és a narancslevet, majd kis lángon, időnként megkeverve legalább egy órán keresztül főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, kihalásszuk a vaníliarudat, majd botmixerrel dzsemesítjük. Legyünk nagyon óvatosak a forró lekvárral!

Visszatesszük a lángra, és belekeverjük a dzsemfixet. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrűsödni nem kezd.

Forrón kisebb (tökéletesen tisztára mosott és megszárított) üvegekbe töltjük, és azonnal rácsavarjuk a tetőt.

Levin mondja Nem hazudtolhatom meg magamat, még egy egyszerű baracklekvár esetén is bonyolítottam. Ilyen vagyok, a konyhában is az izgalmakat, az újdonságokat keresem…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.