Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
5 kg sárgabarack
1,5 kg cukor
1 rúd vanília
1 narancs reszelt héja
fél narancs leve
frissen reszelt szerecsendió
1-2 kávéskanál sáfrány
2 csomag 2:1 dzsemfix
Elkészítés
A barackot néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd kimagozzuk és lehúzzuk a héját. Fazékba tesszük, lecukrozzuk.
A vaníliarúd belsejéből kikaparjuk a magokat, és a rúddal együtt a gyümölcshöz adjuk. Hozzákeverjük a többi fűszert és a narancslevet, majd kis lángon, időnként megkeverve legalább egy órán keresztül főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, kihalásszuk a vaníliarudat, majd botmixerrel dzsemesítjük. Legyünk nagyon óvatosak a forró lekvárral!
Visszatesszük a lángra, és belekeverjük a dzsemfixet. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrűsödni nem kezd.
Forrón kisebb (tökéletesen tisztára mosott és megszárított) üvegekbe töltjük, és azonnal rácsavarjuk a tetőt.
Levin mondja Nem hazudtolhatom meg magamat, még egy egyszerű baracklekvár esetén is bonyolítottam. Ilyen vagyok, a konyhában is az izgalmakat, az újdonságokat keresem…