Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos-csokoládés muffin
2016.12.16

narancsos-csokis-muffin.jpg

Hozzávalók 12 db-hoz

15 dkg liszt

1 ek natúr kakaópor

1/2 cs sütőpor

2 egész tojás

15 dkg puha vaj

15 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

1 narancs

csipetnyi fahéj 

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt.

A lisztet, a kakaót, a fahéjat és a sütőport egy mély tálban összekeverjük.

Egy másik tálban a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a két tojást és az egészet alaposan összedolgozzuk. 

Ezután a tojásos-vajas masszát jól összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

A narancsot nagyon alaposan megmossuk, a héját lereszeljük és a tésztához adjuk, majd belefacsarjuk a levét is. Végül belekeverjük a késsel apróbb darabokra vágott csokoládét is.

A tésztával 2/3-ig töltjük a muffinpapírral bélelt sütőformákat, majd a muffinokat közepes hőfokon tűpróbáig sütjük (akkor készültek el, ha a beléjük szúrt hústű vagy kötőtű száraz marad.

Tipp Keverhetünk a tésztába kandírozott narancshéjat is, vagy olvasztott csokoládéba márthatjuk a muffinokat és a tetejüket szórhatjuk meg ugyanezzel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.