Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos aszaltszilva-lekvár
2014.02.18

aszalt-szilvalekvar-naranccsal-001.jpg

Hozzávalók kb. 1 közepes méretű üveghez 1 csomag (25 dkg) magozott aszalt szilva, 4 db narancs, 1 db citrom, 3 ek cukor, 1 mk őrölt fahéj

Elkészítés A magozott aszalt szilvákat kisebb darabokra vagdaljuk és egy lábosba tesszük. A narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér részt teljesen levágjuk, ezután a hártyák közül (továbbra is az éles kés segítségével) kifilézzük a narancshúst és a szilvához adjuk.

A gyümölcsöket felforraljuk, kb. 10 perc alatt egységes masszává főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, még pár percig főzzük, végül belefacsarjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a héját, összekeverjük és kihűtjük.

Tipp Mivel nem tartósítottuk és nem is nagy mennyiségről van szó, rövid időn belül használjuk fel, például töltsük palacsintába vagy kenjük pirítósra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.