Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancslekvár almával
2016.02.01

narancslekvar-almaval-es-granatalma-sziruppal.jpg

Hozzávalók kb. 7 dl lekvárhoz

6 db nagy narancs

6 db nagy alma

1 db citrom leve

15 dkg cukor

kevés fahéj

2 ek kandírozott citromhéj

1 ek gránátalma-szirup (elmaradhat)

Elkészítés A narancsokat éles késsel meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a fehér részeket is levágjuk. A hártyák mentén bevágjuk és kiemeljük a narancshúst, lábosba tesszük és közepes hőfokon főzni kezdjük.

Az almákat is meghámozzuk, kimagozzuk és a már kb. 15 perce fortyogó narancshoz daraboljuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét és tovább főzzük. Amikor az alma is megpuhult, botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot és a kandírozott citromhéjat, majd addig főzzük, amíg a keverőkanál jól látható csíkot húz a lábas alján. Fűszerezzük őrölt fahéjjal, belekeverjük a gránátalma-szirupot és forrón üvegbe töltjük. Lezárjuk, és feje tetejére állítjuk az üveget, hagyjuk lassan kihűlni.

Tipp Mivel nincs benne tartósítószer, a lekvárt felbontás után tartsuk hűtőben, és kb. egy hét alatt fogyasszuk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.