Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 ek olaj és 10 dkg bacon (vegetáriánus leveshez: 3-4 ek olaj), 1 nagy fej vöröshagyma (vagy egy kisebb fej + egy kevés póréhagyma), 1 sárgarépa, 1 szelet zeller zöldjével, 40 dkg burgonya, 1 db hús- vagy zöldségleveskocka , só, őrölt bors ízlés szerint, 12 dkg apró csigatészta, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés A bacont, a répát, a zellert apró kockákra vágjuk, olajon pároljuk. Amikor csaknem puha, feleresztjük 1 l vízzel, beledobjuk a húsleveskockát. Ha feloldódott, utánasózzuk, borsozzuk a levest. Beletesszük a megtisztított, hámozott, vékonyra szeletelt krumplit és a csigatésztát, majd az egészet készre főzzük. Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
Tipp Tehetünk bele 2-3 paradicsomot vagy 1 dl paradicsomlevet is; kínálhatunk hozzá parmezánt.