Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg naphal, 4 ek bazsalikomos olívaolaj, 1 ek szárított bazsalikom, 4 ek morzsa (lehetőleg teljes kiőrlésű, darabos), só, bors
A mustármártáshoz 2 dl zöldséges alaplé (zöldségleveskockából), 1,5 dl tejszín, 1 ek mustár, 1 ek angol mustár (vagy dijoni magos mustár), 1 ek méz, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés Először a mártást készítjük el. A zöldséges alaplevet egy lábosban felmelegítjük és belekeverjük a mustárokat, felforraljuk. Ekkor belekeverjük a mézet is, majd a tejszínnel elegyítjük, habverővel folyamatosan keverjük és besűrítjük. Végül borssal ízesítjük.
A halat 4 vagy 8 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt bazsalikommal megszórjuk. A a haldarabok tetejére egyenletesen eloszlatva kevés morzsát szórunk, megfordítjuk a haldarabokat, a másik felüket hasonlóan fűszerezzük, morzsázzuk. Egy lapos serpenyőben bazsalikomos olívaolajat hevítünk, belefektetjük a halszeleteket és kb. 2-3 percig sütjük. Ekkor egy szedőlapát segítségével gyorsan megfordítjuk a szeleteket és további 2-3 perc alatt készre sütjük.
A tálaláskor mustármártást öntünk a halszeletekre és sült krumplival, vagy párolt rizzsel körítjük.