Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Naphal bazsalikomos kéregben, mustármártással
2014.12.21

tejszines-mustarmartas-010.jpg

Hozzávalók 4 személyre 80 dkg naphal, 4 ek bazsalikomos olívaolaj, 1 ek szárított bazsalikom, 4 ek morzsa (lehetőleg teljes kiőrlésű, darabos), só, bors

A  mustármártáshoz 2 dl zöldséges alaplé (zöldségleveskockából), 1,5 dl tejszín, 1 ek mustár, 1 ek angol mustár (vagy dijoni magos mustár), 1 ek méz, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés Először a mártást készítjük el. A zöldséges alaplevet egy lábosban felmelegítjük és belekeverjük a mustárokat, felforraljuk. Ekkor belekeverjük a mézet is, majd a tejszínnel elegyítjük, habverővel folyamatosan keverjük és besűrítjük. Végül borssal ízesítjük.

A halat 4 vagy 8 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt bazsalikommal megszórjuk. A a haldarabok tetejére egyenletesen eloszlatva kevés morzsát szórunk, megfordítjuk a haldarabokat, a másik felüket hasonlóan fűszerezzük, morzsázzuk. Egy lapos serpenyőben bazsalikomos olívaolajat hevítünk, belefektetjük a halszeleteket és kb. 2-3 percig sütjük. Ekkor egy szedőlapát segítségével gyorsan megfordítjuk a szeleteket és további 2-3 perc alatt készre sütjük.

A tálaláskor mustármártást öntünk a halszeletekre és sült krumplival, vagy párolt rizzsel körítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.