Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
40 dkg csont nélküli tarja
dijoni mustár
fehérbors
zsálya
só
1/2 dl száraz fehérbor
olaj
szeletenként 1-1 bacon szalonna
A körítéshez
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
10 dkg konzerv morzsolt kukorica
só
fokhagyma-granulátum
vaj
Elkészítés
A húst megmossuk, felszeleteljük, fólia alatt gyengén kiverjük, majd mindkét oldalát bekenjük a mustárral, borssal és a zsályával. 2-3 órán át állni hagyjuk a a pácban, majd sütés előtt fél órával megsózzuk a szeleteket.
Forró olajon hirtelen megkapatjuk hússzeletek mindkét oldalát. A szeletekre helyezünk egy-egy szelet bacon szalonnát, és a fehérbort aláöntve, a húst lefedve pároljuk. Amikor megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A fagyasztott zöldbabot sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, megszórjuk egy kevés fokhagyma-granulátummal, és néhány percig egy kevés vajon pároljuk-kevergetjük.
Tipp A hús mellé adhatunk rizs- vagy krumplikörítést is, de nem feltétlenül szükséges.