Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mustáros-zsályás tarja zöldségkörettel, Dobitól
2015.10.25

dijoni-mustaros-zsalyas-tarja-gyors-zoldsegkorettel.jpg

Hozzávalók 2 főre

40 dkg csont nélküli tarja
dijoni mustár
fehérbors
zsálya

1/2 dl száraz fehérbor
olaj
szeletenként 1-1 bacon szalonna

A körítéshez
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
10 dkg konzerv morzsolt kukorica

fokhagyma-granulátum
vaj

Elkészítés

A húst megmossuk, felszeleteljük, fólia alatt gyengén kiverjük, majd mindkét oldalát bekenjük a mustárral, borssal és a zsályával. 2-3 órán át állni hagyjuk a a pácban, majd sütés előtt fél órával megsózzuk a szeleteket.

Forró olajon hirtelen megkapatjuk hússzeletek mindkét oldalát. A  szeletekre helyezünk egy-egy szelet bacon szalonnát, és a fehérbort aláöntve, a húst lefedve pároljuk. Amikor megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.

A fagyasztott zöldbabot sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, megszórjuk egy kevés fokhagyma-granulátummal, és néhány percig egy kevés vajon pároljuk-kevergetjük.

Tipp A hús mellé adhatunk rizs- vagy krumplikörítést is, de nem feltétlenül szükséges.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.