Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemell, 2-3 ek magos dijoni mustár, 2 ek méz, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4 db kemény húsú alma, bors, só, 1-1 kk frissen aprított citromfű, oregánó, petrzselyem, 2 ek olaj
Elkészítés A csirkemelleket felkockázzuk, olaj-mustár keverékébe forgatjuk, és egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán át), lefedve hűtőben tartjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a pácolt csirkemellcsíkokat fehéredésig pirítjuk rajta. Ezután sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Amikor a csirkemell már puha, hozzáadjuk a hámozott és felkockázott almákat, a mézet, és pár perc alatt összesütjük vele. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a hús. Végül facsarjuk rá a citrom levét, keverjük bele a zúzott fokhagymát és az aprított zöldfűszreket is.
Tipp Vajas főtt burgonyával körítsük.