Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mustáros-mézes csirkefalatok almával és zöldfűszerekkel
2013.10.13

mezes-mustaros-csirkefalatok-almaval-zoldfuszerekkel-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemell, 2-3 ek magos dijoni mustár, 2 ek méz, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4 db kemény húsú  alma, bors, só, 1-1 kk frissen aprított citromfű, oregánó, petrzselyem, 2 ek olaj

Elkészítés A csirkemelleket felkockázzuk, olaj-mustár keverékébe forgatjuk, és egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán át), lefedve hűtőben tartjuk.

Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a pácolt csirkemellcsíkokat fehéredésig pirítjuk rajta. Ezután sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Amikor a csirkemell már puha, hozzáadjuk a hámozott és felkockázott almákat, a mézet, és pár perc alatt összesütjük vele. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a hús. Végül facsarjuk rá a citrom levét, keverjük bele a zúzott fokhagymát és az aprított zöldfűszreket is.

Tipp Vajas főtt burgonyával körítsük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.