Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A morzsához
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg jéghideg vaj
csipetnyi só, vaníliaeszencia, pici fahéj
A tésztához
15 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg tk liszt
1 tojás
1,5 dl tejföl
2 kis kanál sütőpor
1 vaníliás cukor
Továbbá
1-1,5 kg alma
fahéj
mézeskalács-fűszerkeverék
1 jó maréknyi dióbél apróra vágva
1 cs vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A morzsához valókat morzsásra összegyúrjuk, és betesszük a
hűtőbe.
A vajat, cukrot, tojást, tejfölt habosra keverjük, majd a sütőporos
lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott, kisméretű tepsibe tesszük,
nyomkodjuk (nagyobb tepsihez 1,5-, 2-szeres adag kell).
1-1,5 kg almát meghámozunk, vékony szeletekre vagy kockákra
vágjuk, és beterítjük vele a tésztát. Lehet 2 rétegben is. Az alma
tetejére fahéjat, egy kevés mézeskalács-fűszerkeveréket és
apróra vágott diót, végül vaníliás cukrot hintünk.
Előmelegítjük a sütőt.
A sütemény tetejére szórjuk a hűtőből a morzsás tésztát, majd
előmelegített sütőben 220 fokon (légkeveréses sütőben 200
fokon), kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt,kockákra vágjuk.