Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Morzsás almás süti, Mártitól
2016.12.28

morzsas-almas-suti-kism.jpg

Hozzávalók

A morzsához

10 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg jéghideg vaj

csipetnyi só, vaníliaeszencia, pici fahéj

A tésztához

15 dkg  vaj

10 dkg cukor

25 dkg tk liszt 

1  tojás

1,5 dl tejföl

2 kis kanál sütőpor

1 vaníliás cukor

Továbbá

1-1,5 kg alma

fahéj

mézeskalács-fűszerkeverék

1 jó maréknyi dióbél apróra vágva

1 cs vaníliás cukor

vaj a tepsi kikenéséhez

 

Elkészítés

A morzsához valókat morzsásra összegyúrjuk, és betesszük a

hűtőbe.

 

A vajat, cukrot, tojást, tejfölt habosra keverjük, majd a sütőporos

lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott, kisméretű tepsibe  tesszük,

nyomkodjuk (nagyobb tepsihez 1,5-, 2-szeres adag kell).

 

1-1,5 kg almát meghámozunk, vékony szeletekre vagy kockákra

vágjuk, és beterítjük vele a tésztát. Lehet 2 rétegben is. Az alma

tetejére fahéjat, egy kevés mézeskalács-fűszerkeveréket és

apróra vágott diót, végül vaníliás cukrot hintünk.

 

Előmelegítjük a sütőt.

 

A sütemény tetejére szórjuk a hűtőből a morzsás tésztát, majd

előmelegített sütőben 220 fokon (légkeveréses sütőben 200

fokon), kb. 35 perc alatt  aranybarnára sütjük.

 

Miután kihűlt,kockákra vágjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.