Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mogyorós stangli, gyors
2016.05.13

mogyoros-stangli.jpg

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta (lehetőleg friss)
2 ek tejföl
5-6 dkg pirított, sós mogyoró
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt
5 dkg krémes fehér sajt
 

Elkészítés

A leveles tésztát kitekerjük, a tejfölben elkeverjük a tojást és a krémes fehér sajtot, megsózzuk ízlés szerint, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Az egyik felét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a ledarált mogyorót. A másik felét ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját, és a tésztát kissé lenyomkodjuk, majd éles késsel, vagy derelyeszaggatóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként megcsavargatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,  180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt piros-ropogósra sütjük.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.