Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 közepes tök, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 1,5 ek sós mogyorókrém, majoránna, só, bors, 3 ek olívaolaj
Elkészítés A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a tököt, pár perc alatt megpároljuk, aláöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt tököt botmixerrel pépesítjük, összekeverjük a mogyorókrémmel.
Tipp Pirítósra kenve langyosan, vagy akár behűtve fogyasztjuk.
Mi a tököt még 2 gerezd zúzott fokhagymával és 1 evőkanálnyi aprított friss kaporral is ízesítettük.