Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mogyorós-fehérboros tökpástétom, Erikától
2014.09.24

 balaton-2014-szept-21-tokkrem-0281.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 közepes tök, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 1,5 ek sós mogyorókrém, majoránna, só, bors, 3 ek olívaolaj

Elkészítés A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a tököt, pár perc alatt megpároljuk, aláöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt tököt botmixerrel pépesítjük, összekeverjük a mogyorókrémmel.

Tipp Pirítósra kenve langyosan, vagy akár behűtve fogyasztjuk.

Mi a tököt még 2 gerezd zúzott fokhagymával és 1 evőkanálnyi aprított friss kaporral is ízesítettük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.