Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 fél filézett pecsenyekacsamell, só, bors, 1 ek olívaolaj, 1,5 ek mustár, 3 ek méz, 4 db alma
Elkészítés A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal megkenjük és lezárható tálban néhány órán keresztül hűtőben tartjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, a melleket megkenjük a mustár és méz keverékével, az edényt lefedjük és kb. 40 perc alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után tálaljuk.
Tipp Köretként adjuk hozzá a felcikkezett, kimagozott almákat, amelyeket a visszamaradt pecsenyelében hirtelen átpirítottunk.