Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 5 db érett körte + 2 db körte a díszítéshez, 1 kis pohár tejföl, 1 db citrom, 2 ek méz, 1 cs vaníliás cukor, 1-2 db egész fahéj, 1 mk őrölt szegfűszeg
Elkészítés A körtéket meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, és annyi fahéjas-citromos vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. A díszítésre szánt 8 db körtecikket szűrőkanál segítségével kivesszük, félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük (előtte a fahéjat is kivesszük, de pépesítés után visszatesszük, hogy az íze kioldódjon). A mézet és a vaníliás cukrot elkeverjük a tejfölben és a forrásban lévő leveshez adjuk, folytonos kevergetés mellett besűrítjük.
Tipp A levest a félretett körteszeletekkel, tejszínhabbal és őrölt szegfűszeggel díszítjük. Forrón és hidegen is finom.