Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mézes-citromos csirke sült krumplival
2013.04.28

citromos-mezes-csirke-sultkrumplival-026.jpg 

Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett kis csirkemell, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 ek méz, 1 ek mustár, só, bors, 2 ek olívaolaj, 1 csomag petrezselyemzöld, a körethez 8 db krumpli, 1/2 l olaj a sütéshez, só

Elkészítés A csirkemelleket kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a mustárral és az olajjal pácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk és ugyancsak kis kockákra vágjuk, vízbe tesszük.

A csirkemellkockákat egy serpenyőben fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mézet, enyhén karamellizáljuk, folyton rázogatjuk, hogy ne éghessen meg. Végül meglocsoljuk a citromlével, összeforraljuk, rászórjuk a reszelt citromhéjat és melegen tartjuk.

Amíg a csirkemell párolódik, elkészítjük a köretet is. Az olajat egy nagyméretű edényben felforrósítjuk és az alaposan szárazra törölt krumplidarabokat óvatosan beletesszük. Kb. 15 -20 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrővel óvatosan papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Az így előkészített sült krumplit tálra halmozzuk, a tetejére pedig a csirkedarabok kerülnek. Az egészet bőségesen megszórjuk friss petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.

Tipp Díszíthetjük citromkarikákkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.