Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett kis csirkemell, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 ek méz, 1 ek mustár, só, bors, 2 ek olívaolaj, 1 csomag petrezselyemzöld, a körethez 8 db krumpli, 1/2 l olaj a sütéshez, só
Elkészítés A csirkemelleket kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a mustárral és az olajjal pácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk és ugyancsak kis kockákra vágjuk, vízbe tesszük.
A csirkemellkockákat egy serpenyőben fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mézet, enyhén karamellizáljuk, folyton rázogatjuk, hogy ne éghessen meg. Végül meglocsoljuk a citromlével, összeforraljuk, rászórjuk a reszelt citromhéjat és melegen tartjuk.
Amíg a csirkemell párolódik, elkészítjük a köretet is. Az olajat egy nagyméretű edényben felforrósítjuk és az alaposan szárazra törölt krumplidarabokat óvatosan beletesszük. Kb. 15 -20 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrővel óvatosan papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Az így előkészített sült krumplit tálra halmozzuk, a tetejére pedig a csirkedarabok kerülnek. Az egészet bőségesen megszórjuk friss petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.
Tipp Díszíthetjük citromkarikákkal.