Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet csirkemellfilé, 1 ek mustár, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek méz, 2 citrom leve, 8 db nektarin
Elkészítés A csirkemellszeleteket kissé megütögetjük klopfolóval. Mustárból, olajból, sóból, borsból és zúzott fokhagymából pácot készítünk, és néhány órán át (akár egy éjszakán át) ebben pácoljuk a húst.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük rajta. Amikor már majdnem puha a hús, méz és citromlé keverékével locsoljuk meg és felforrósítjuk, karamellizáljuk. A kész csirkemellszeleteket tálra szedjük és melegen tartjuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajon a félbevágott, kimagozott nektarinokat gyorsan átfuttatjuk, megkenjük a méz-citromlé keverékkel, és pillanatok alatt átforrósítjuk. A gyümölcsök szép fényt kapnak és meg is pirulnak.
Tipp A csirkehúst tányérra szedjük és mellé halmozzuk a nektarinokat. Ízlés szerint burgonyapürével, vagy párolt rizzsel körítve fogyasztjuk.