Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mézes-citromos csirke fényes nektarinnal
2013.08.13

mezes-citromos-csirke-fenyes-nektarinnal-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet csirkemellfilé, 1 ek mustár, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek méz, 2 citrom leve, 8 db nektarin

Elkészítés A csirkemellszeleteket kissé megütögetjük klopfolóval. Mustárból, olajból, sóból, borsból és zúzott fokhagymából pácot készítünk, és néhány órán át (akár egy éjszakán át) ebben pácoljuk a húst.

Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük rajta. Amikor már majdnem puha a hús, méz és citromlé keverékével locsoljuk meg és felforrósítjuk, karamellizáljuk. A kész csirkemellszeleteket tálra szedjük és melegen tartjuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajon a félbevágott, kimagozott nektarinokat gyorsan átfuttatjuk, megkenjük a méz-citromlé keverékkel, és pillanatok alatt átforrósítjuk. A gyümölcsök szép fényt kapnak és meg is pirulnak.

Tipp A csirkehúst tányérra szedjük és mellé halmozzuk a nektarinokat. Ízlés szerint burgonyapürével, vagy párolt rizzsel körítve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.