Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mexikói fajitas csirkéből
2016.09.03

fajitas.jpg

Hozzávalók

60 dkg csirkemellfilé

2 ek olaj (lehetőleg olívaolaj)

1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika

1 nagyobb fej vöröshagyma (vagy fehérhagyma)

chili

1 csokor újhagyma

őrölt bors

A páchoz

1 dl olívaolaj

1 db lime (vagy citrom) leve és reszelt héja

4 gerezd zúzott fokhagyma

2 ek méz

1 ek őrölt köménymag

őrölt chili

őrölt bors

Elkészítés

Egy nagy, zárható műanyag edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkét vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd jól megforgatjuk a pácban. 2-3 órán keresztül a lezárt edényben, hűtőben állni hagyjuk.

Közben vékony csíkokra vágjuk a paprikát és felaprítjuk a hagymát.

Ha jól megpácolódott a hús, egy serpenyőben az olajon fehéredésig pirítjuk, majd még 5-6 percig, kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a paprikát és a hagymát (amennyiben kell, öntsünk hozzá még egy kevés olajat) és még pár percig, kevergetve együtt pároljuk az egészet. Végül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kevés chilivel ízesítjük.  ízlés szerint.

Tálalhatjuk tortillában, de adhatunk mellé köretként rizst is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.