Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
60 dkg csirkemellfilé
2 ek olaj (lehetőleg olívaolaj)
1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
1 nagyobb fej vöröshagyma (vagy fehérhagyma)
chili
1 csokor újhagyma
só
őrölt bors
A páchoz
1 dl olívaolaj
1 db lime (vagy citrom) leve és reszelt héja
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek méz
1 ek őrölt köménymag
őrölt chili
só
őrölt bors
Elkészítés
Egy nagy, zárható műanyag edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkét vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd jól megforgatjuk a pácban. 2-3 órán keresztül a lezárt edényben, hűtőben állni hagyjuk.
Közben vékony csíkokra vágjuk a paprikát és felaprítjuk a hagymát.
Ha jól megpácolódott a hús, egy serpenyőben az olajon fehéredésig pirítjuk, majd még 5-6 percig, kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a paprikát és a hagymát (amennyiben kell, öntsünk hozzá még egy kevés olajat) és még pár percig, kevergetve együtt pároljuk az egészet. Végül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kevés chilivel ízesítjük. ízlés szerint.
Tálalhatjuk tortillában, de adhatunk mellé köretként rizst is.