Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db közepes sárgadinnye, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1-2 citrom leve és reszelt héja, friss mentalevelek
Elkészítés A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, ráfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a sárgadinnyekockákat. Egy-két perc alatt átforrósítjuk, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is, mégegyszer átforgatjuk. Végül megszórjuk a felaprított mentalevelekkel.
Tipp Az így elkészült ragut forrón piskótára, palacsintára önthetjük, vagy jól lehűtve fagylaltok kísérőjeként kínálhajtuk.