Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 csomag réteslap
25 dkg túró
egy bögre magozott meggybefőtt
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 cs vaníliás cukor
4 ek porcukor
4 ek olaj
1 ek tejföl + ízlés szerint a tetejére
Elkészítés A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal. Végül belekeverjük a kissé áttört magozott meggybefőttet.
Egy tiszta, nedves konyharuhára terítünk 3 réteslapot, olajjal elkevert tejföllel megkenjük. A túrós töltelék egyharmadát a tésztalap alsó felére halmozzuk, a széleket behajtjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki, és a konyharuha segítségével a töltött tésztalapot felgörgetjük. Tepsibe emeljük, a tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A maradék réteslapot és tölteléket ugyanígy használjuk fel. A tepsit forró sütőbe tesszük és a réteseket 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és tejfölt kanalazunk a tetejére.