Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Meggyes-sütőtökös muffin
2016.11.01

sutotokos-muffin.jpg

 

Hozzávalók 12 darabhoz

 

25 dkg sütőtök

2 tojás

0,8 dl olívaolaj

15 dkg finomliszt

15 dkg barnacukor

1 cs sütőpor

1 mk őrölt fahéj

5 dkg magozott aszalt meggy

csipetnyi só

A tetejére

1 mk őrölt fahéj, 2 lapos ek porcukor

 

Hozzávalók

 

A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk (így kell 25 dkg-nak lennie), majd sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben  puhára sütjük. Botmixerrel pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni.

 

Egy mély tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.

 

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.

 

Ezután jól összekeverjük a szárazanyagokat a tojásos masszával, végül hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott meggyet is. 

 

A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, majd mindegyiket 2/3 részig töltjük a tésztamasszával.

 

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, elkészült-e (akkor jó, ha a tésztába szúrt kötőtű vagy hústű száraz marad).

 

Fahéjas porcukorral meghintve kínálhatjuk, de ez ki is maradhat. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.