Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg sütőtök
2 tojás
0,8 dl olívaolaj
15 dkg finomliszt
15 dkg barnacukor
1 cs sütőpor
1 mk őrölt fahéj
5 dkg magozott aszalt meggy
csipetnyi só
A tetejére
1 mk őrölt fahéj, 2 lapos ek porcukor
Hozzávalók
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk (így kell 25 dkg-nak lennie), majd sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben puhára sütjük. Botmixerrel pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy mély tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Ezután jól összekeverjük a szárazanyagokat a tojásos masszával, végül hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott meggyet is.
A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, majd mindegyiket 2/3 részig töltjük a tésztamasszával.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, elkészült-e (akkor jó, ha a tésztába szúrt kötőtű vagy hústű száraz marad).
Fahéjas porcukorral meghintve kínálhatjuk, de ez ki is maradhat.