Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Meggyes-mákos kevert sütemény
2016.03.19

meggyes-makos-kevert-suti.jpg

Hozzávalók 1 tepsihez

20 dkg darált mák

20 dkg liszt

1 cs sütőpor

1/2 kk őrölt fahéj

pici só

1 citrom reszelt héja

20 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

3 db tojás

10 dkg vaj

3 ek baracklekvár

3 dl tej

1 üveg magozott meggy a tetejére

Elkészítés A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, darált mákkal, reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és pici sóval.

A felvert tojásokat habosra keverjük a vajjal és a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lekvárt és a tejet. A masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A magozott meggyet lecsepegtetjük és a sütemény tetejére szórjuk.

A sütőt 180 fokra állítjuk és a süteményt kb. 25 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázva és porcukorral megszórva (vagy önmagában, cukor nélkül) fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.