Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 tepsihez
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
1/2 kk őrölt fahéj
pici só
1 citrom reszelt héja
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojás
10 dkg vaj
3 ek baracklekvár
3 dl tej
1 üveg magozott meggy a tetejére
Elkészítés A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, darált mákkal, reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és pici sóval.
A felvert tojásokat habosra keverjük a vajjal és a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lekvárt és a tejet. A masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A magozott meggyet lecsepegtetjük és a sütemény tetejére szórjuk.
A sütőt 180 fokra állítjuk és a süteményt kb. 25 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázva és porcukorral megszórva (vagy önmagában, cukor nélkül) fogyasztjuk.