Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Meggyes-fehércsokoládés kocka
2012.10.20

meggycsok.jpgHozzávalók 25-30 dkg meggy kimagozva, vagy egy üveg mag nélküli meggybefőtt a leve nélkül, fél tábla fehércsokoládé, 20 dkg liszt, 5 dkg natúr kakaópor, 20 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 3 tojás, 3 dkg vaj, fél csomag sütőpor A tetejére fél tábla fehércsokoládé, 1 dkg vaj, 1 ek tej

Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a  vajat. A masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd a lecsepegtetett meggyet és a késsel kicsi darabokra vágott vágott csokoládé felét. A tésztát sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsiben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.

Amikor készen van, egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd ráteszünk egy kisebb lábast. Ebbe beletörjük a maradék csokoládét, hozzáadjuk a vajat, majd egy ek tejet, és addig keverjük, amíg sima, sűrű, egynemű masszává válik. Kanállal kisebb adagokat merve, "becsíkozzuk" vele a kihűlt sütemény tetejét.

Tipp Ha a meggyszemeket liszttel szórjuk meg, mielőtt a masszához kevernénk, nem fognak lesüllyedni a tepsi aljára.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.