Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 kg meggy, 1 l száraz vörösbor, 1 kg cukor, 1 dl víz, néhány darabka egész fahéj, pár szem egész szegfűszeg, tartósítószer (pl. nátrium-benzoát)
Elkészítés A meggyeket megmossuk, leszárazzuk, csavaros befőttes üvegekbe töltjük. Alul megütögetjük az üveget, hogy jól elrendeződjenek. A cukrot egy nagyobb edényben, 1 dl vízzel sziruppá főzzük. A sziruphoz hozzáadjuk a bort és a fűszereket, az egészet összeforraljuk. Végül az előírásnak megfelelő mennyiságben hozzáadjuk a tartósítószert.
A fűszeres, cukros bort rátöltjük a meggyre, majd az üvegeket egy napig száraz dunsztban tartjuk.
Tipp Desszertekhez is felhasználhatjuk, de akár húsételekhez is kínálhatjuk.