Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db főtt tojás, 5-6 dkg reszelt sajt, 1 csokor medvehagyma, 1 db zsemle, 2 db nyers tojás, 5 dkg sonka, só, bors, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés A medvehagymát megmossuk, felaprítjuk, és egy mély tálban összedolgozzuk a feldarabolt sonkával, a lereszelt keménytojással, reszelt sajttal, a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlével és a felvert nyers tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, féltenyérnyi gombócokat gyúrunk a masszából. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Tipp Salátával fogyasztjuk, de főzelékhez is kínálhatjuk feltétként.