Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre orsótészta (ízlés szerinti mennyiségben), 40 dkg érett camembert sajt, 3 dl főzőtejszín, 1 csokor medvehagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, egy maréknyi pirított napraforgómag, 1 ek olaj
Elkészítés A tésztát 1 ek olajjal és egy kevés sóval felforralt vízben főni tesszük. Vékony csíkokra vágjuk a medvehagymaleveleket és apróra a petrezselymet.
Az öntethez feldaraboljuk a sajtot (minél kisebbre), majd a tejszínnel együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Amikor a sajt már felolvadt, rászórjuk a zöld leveleket, sózzuk, borsozzuk, korianderporral ízesítjük, és még egy kis ideig keverjük.
Az öntetet az időközben megfőtt és leszűrt tésztára borítjuk, majd a pirított magvakkal bőven megszórva, forrón tálaljuk.
Tipp Napraforgómag helyett használhatunk durvára vágott, pörkölt dióbelet is.