Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csokor friss medvehagyma, 5-6 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma, 2 db krumpli, 1 ek liszt, 5 dkg vaj, 1 húsleveskocka, csipetnyi őrölt szerecsendió, őrölt bors ízlés szerint, 2 dl tejszín
Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk, egy lábosban megfuttatjuk az olvasztott vajon, az összezúzott fokhagymát is rádobjuk, majd a liszttel megszórjuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott medvehagymát, a kockára vágott krumplit, a leveskockát, kb. 1,2 liter vízzel felöntjük, és fél óra alatt puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és egyet forralunk rajra. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
Tipp Sajtos krutonnal tálalva nagyon finom. Ehhez néhány szelet felkarikázott zsemlét, vagy bagettet megvajazunk, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben pirosra sütjük. Teljes kiőrlésű gabonából sült kenyér felhasználásával is készülhet.