Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán szendvicskrém
2016.11.07

mediterran-szendvicskrem.jpg

Hozzávalók kb. 1 literes befőttesüvegnyi mennyiséghez

2 db nagy padlizsán

10 db nagy piros kaliforniai paprika

2 fej vöröshagyma

1/2 liter paradicsomszósz

4 gerezd fokhagyma

só, bors, őrölt csilipaprika

1 dl olívaolaj

1 citrom leve

petrezselyemzöld

Elkészítés A paprikákat és a padlizsánokat megmossuk, megtöröljük, egy nagy tepsiben elrendezzük és 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Amíg a paprika és a padlizsán sül, felkockázzuk a vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, és fél órán át főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

A megsült paprikákat, padlizsánokat kicsit hűlni hagyjuk, majd a héjukat eltávolítjuk, a húsukat a paradicsomszószhoz keverjük. Rúdmixerrel pépesítjük, ízesítjük zúzott fokhagymával, ízlés szerint csilipaprikával, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és friss petrezselyemzöldet vagdalunk bele.

Pirítósra kenve fogyasztjuk, de sültekhez is adhatjuk mártásként.

Zárható befőttesüvegbe töltjük, hűtőben tároljuk. Kb. egy hétig eláll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.