Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 1 literes befőttesüvegnyi mennyiséghez
2 db nagy padlizsán
10 db nagy piros kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
1/2 liter paradicsomszósz
4 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt csilipaprika
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
petrezselyemzöld
Elkészítés A paprikákat és a padlizsánokat megmossuk, megtöröljük, egy nagy tepsiben elrendezzük és 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Amíg a paprika és a padlizsán sül, felkockázzuk a vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, és fél órán át főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
A megsült paprikákat, padlizsánokat kicsit hűlni hagyjuk, majd a héjukat eltávolítjuk, a húsukat a paradicsomszószhoz keverjük. Rúdmixerrel pépesítjük, ízesítjük zúzott fokhagymával, ízlés szerint csilipaprikával, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és friss petrezselyemzöldet vagdalunk bele.
Pirítósra kenve fogyasztjuk, de sültekhez is adhatjuk mártásként.
Zárható befőttesüvegbe töltjük, hűtőben tároljuk. Kb. egy hétig eláll.