Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán rakott pulykamell, Dobitól
2012.10.11

img_5115.jpgHozzávalók  4 főre 60 dkg pulykamell felszeletelve, 8-10 db közepes burgonya, 6-8 szelet bacon, 2-3 dl tej, 3-4 nagy gerezd fokhagyma, 2-3 ek liszt, 1,5-2 dl tejföl, 1 ek mustár, oregáno, kakukkfű, só, tarkabors, 1/2 dl száraz fehérbor, 4 ek parmezán sajt, olaj a sütéshez

Elkészítés A vékony pulykamellszeleteket fólián át gyengéden kiklopfoljuk, majd egy éjszakán át (vagy legalább 4-5 órán át) fokhagymás tejben pácoljuk. (A fokhagymát nem zúzzuk, hanem vékonyra szeleteljük.)

Másnap a tejből kivesszük a húst, és külön a fokhagymaszeletkéket. A jól lecsöpögtetett pulykaszeleteket flekkenfűszerrel megszórjuk, enyhén besózzuk, majd 20-25 perc múlva lisztben megforgatjuk. Forró olajban hirtelen átsütjük, hogy színt kapjanak, és félretesszük.

A megmaradt forró olajjal egy nagy tepsit kikenünk, és a kb. félcentis, karikákra vágott krumplit egymás mellé fektetjük benne, de lehetőleg csak egy réteg legyen. Sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel és oreganóval  meghintjük. A krumpliszeletekre helyezzük a pulykaszeleteket, megszórjuk durvára vágott tarkaborssal, és a mustárral elkevert tejfölt rákenjük. Az így rétegezett húsra-krumplira ráöntjük a fehérbort, rászórjuk a visszamaradt fokhagymaszeletkék felét,  majd az egészet letakarjuk 6-8 szelet baconszalonnával.

Végül az egészet előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, kb. 40-50 percig pároljuk, majd amikor a hús és a krumpli is megpuhult, a fóliát levéve gyorsan - hogy ki ne száradjon - pirosra sütjük.

Tálaláskor megszórjuk parmezán sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.