Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 paradicsom
1/2 lila hagyma
10-12 olajbogyó
1 gombóc mozzarella
1 doboz lencsekonzerv
4 evőkanál bazsalikomos olívaolaj
1-2 evőkanál vörösborecet
8-10 bazsalikom levél
3-4 szál petrezselyem
bors
só
Elkészítés
A lencsekonzervet egy szitában vízzel leöblítjük, hagyjuk a vizet lecsöpögni és tálba öntjük. A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, a mozzarellát, az olajbogyókat és a paradicsomokat kis kockákra vágjuk, majd az összes hozzávalót a lencséhez adjuk.
Az öntetet a balzsamecetből és az olívaolajból elkészítjük, borsozzuk, szükség szerint sózzuk, hozzáaprítjuk a bazsalikomleveleket, petrezselyemzöldet, majd a salátára öntjük és összekeverjük.
Behűtjük, friss péksüteménnyel, vagy pirítóssal fogyasztjuk.
.