Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
3 tojás
5 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
csipetnyi só
5 dkg mazsola
vaj vagy libazsír a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
Az élesztőt kevés langyos tej és cukor hozzáadásával egy mélyebb edénykében felfuttatjuk.
A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a sót, majd 2 tojást, a vajat, és az élesztőt is. A tésztát jól eldolgozva megdagasztjuk. Közben hozzáadjuk a jól lecsepegtetett mazsolát.
A tésztát ezután tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk. Utána a sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, tetszés szerint formázzuk (pl. készíthetünk belőle fonott kalácsot) vagy kivajazott/-zsírozott, szilikonos sütőformába tesszük. A tetejét tojással megkenjük.
Közepes hőfokon szép pirosra sütjük.