Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 20 darabhoz 2 1/2 bögre (a mérete 2,5 dl-es), liszt, 1 1/2 zacskó sütőpor, 1/4 bögre kakaó, 10 dkg vaj, 1 bögre barna cukor, 1 db tojás, 1 1/2 bögre tej, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés A lisztet a sütőporral összekeverve tálba szitáljuk, majd hozzádjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és kézzel összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. Belereszeljük a citromhéjat és hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. A tejben elkeverjük a tojást és a lisztes keverékhez adjuk, majd keverőkanállal lazán összedolgozzuk.
Ezután a masszát elfelezzük, és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport, majd a másik masszát hozzáöntjük, és nagy mozdulatokkal, egy keverőkanál segítségével egyet-kettőt keverünk rajta, így alakítjuk ki a márványos mintát.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütőformát kivajazzuk, kanalanként megtöltjük a tésztával, de csak 2/3-nyi magasságig, hogy a muffinok megnőhessenek. 15-20 perc alatt készre sütjük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.