Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 kg marhalábszár
40 dkg marhacsont
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 db nagyobb sárgarépa
3-4 nagyobb fehérrépa
15 dkg kelkáposzta
2-3 krumpli
1 teáskanál egész bors
só ízlés szerint
csigatészta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A húst és a csontot megmossuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. 3 liter hideg vízben főni tesszük, amit sózunk; hozzáadjuk a borsot, valamint a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát is.
Amint felforrt, takarékon főzzük tovább, nagyon-nagyon lassan, épp hogy csak gyöngyözzön a levesünk (a folyamat így több órán át tart). A tetején felgyűlt habot merőkanállal leszedegetjük.
Ha hús már szinte teljesen puhára főtt, hozzáadjuk a megpucolt, kisebb darabokra vágott zöldségeket.
A csigatésztát külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Végül az elkészült levesből a húst és a zöldségeket kivesszük, a levest leszűrjük, a húst és a zöldségeket visszatesszük, vagy külön tálon is kínálhatjuk; a húshoz ilyenkor tormát, mustárt is adunk.
A levest tálaláskor tányéronként egy-egy adag csigatésztára merjük, tetejére friss, felaprított petrezselymet szórunk.