Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marhahúsleves, Sándortól
2016.11.09

marhahusleves.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre

 

1 kg marhalábszár

40 dkg marhacsont

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 db nagyobb sárgarépa

3-4 nagyobb fehérrépa

15 dkg kelkáposzta

2-3 krumpli

1 teáskanál egész bors

só ízlés szerint

csigatészta

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés

 

A húst és a csontot megmossuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. 3 liter hideg vízben főni tesszük, amit sózunk; hozzáadjuk a borsot, valamint a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát is.  

 

Amint felforrt, takarékon főzzük tovább, nagyon-nagyon lassan, épp hogy csak gyöngyözzön a levesünk  (a folyamat így több órán át tart). A tetején felgyűlt habot merőkanállal leszedegetjük.

 

Ha hús már szinte teljesen puhára főtt, hozzáadjuk a megpucolt, kisebb darabokra vágott zöldségeket.

 

A csigatésztát külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.

 

Végül az elkészült levesből a húst és a zöldségeket kivesszük, a levest leszűrjük, a húst és a zöldségeket visszatesszük, vagy külön tálon is kínálhatjuk; a húshoz ilyenkor tormát, mustárt is adunk.

 

A levest tálaláskor tányéronként egy-egy adag csigatésztára merjük, tetejére friss, felaprított  petrezselymet szórunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.