Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marengói csirke, Dobitól
2016.03.14

marengoi-csirke.jpg

Hozzávalók 2 főre

6-8 db felső csirkecomb (kicsontozott, lebőrözött, kb. 40-50 dkg)

majoránna
1 evőkanál liszt
olaj
kb. 10 cm póréhagyma
25 dkg gomba
4 evőkanál fehérbor
3 db fokhagyma
25-30 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
1 kis konzerv sűrített paradicsom

bors

Elkészítés

A csirkecombokat besózzuk, majoránnával megszórjuk, 20 percig állni hagyjuk.

A konzerv paradicsomot felkockázzuk, hozzáadjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, az egy darabban hagyott póréhagymát és a fokhagymákat.

A csirkecombokat forró olajon megpirítjuk, liszttel megszórjuk, alájuk öntjük a
bort, és rövid ideig lefedve pároljuk.

5-10 perc után hozzáadjuk a paradicsomos-gombás keveréket, borsot szórunk rá, szükség szerint sózzuk, és kevergetve tovább pároljuk, amíg a gomba megpuhul, illetőleg a paradicsomos mártás besűrűsödik. Ha elkészült, a póréhagymát az ételből kidobjuk.

Pirítós kenyérrel kínáljuk.

Tipp A marengói csirkét készíthetjük friss (még nyersen lehámozott) paradicsommal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.