Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
6-8 db felső csirkecomb (kicsontozott, lebőrözött, kb. 40-50 dkg)
só
majoránna
1 evőkanál liszt
olaj
kb. 10 cm póréhagyma
25 dkg gomba
4 evőkanál fehérbor
3 db fokhagyma
25-30 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só
bors
Elkészítés
A csirkecombokat besózzuk, majoránnával megszórjuk, 20 percig állni hagyjuk.
A konzerv paradicsomot felkockázzuk, hozzáadjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, az egy darabban hagyott póréhagymát és a fokhagymákat.
A csirkecombokat forró olajon megpirítjuk, liszttel megszórjuk, alájuk öntjük a
bort, és rövid ideig lefedve pároljuk.
5-10 perc után hozzáadjuk a paradicsomos-gombás keveréket, borsot szórunk rá, szükség szerint sózzuk, és kevergetve tovább pároljuk, amíg a gomba megpuhul, illetőleg a paradicsomos mártás besűrűsödik. Ha elkészült, a póréhagymát az ételből kidobjuk.
Pirítós kenyérrel kínáljuk.
Tipp A marengói csirkét készíthetjük friss (még nyersen lehámozott) paradicsommal is.