Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marcipántekercs
2013.04.14

marcipantek.jpg

Hozzávalók 10 dkg puha vaj, 5 ek baracklekvár, 10 dkg darált mandula, 2 cl amaretto vagy mandulalikőr (vagy mandulaaroma), 20 dkg marcipán, 50 dkg háztartási keksz lereszelve (boltban készen is kapható) A nyújtáshoz 2 ek porcukor A tekercsek benvonásához 1 ek baracklekvár, egy kevés darált mandula

Elkészítés A kekszmorzsát jól összegyúrjuk a puha vajjal, a lekvárral, az amarettóval és a darált mandulával, majd hűtőbe tesszük. A marcipánt kettéosztjuk, és porcukorral meghintett gyúródeszkán mindkét darabot vékonyra nyújtjuk.

A marcipánlapokra egyenletesen rákenjük a kettéosztott kekszes masszát, és a lapokat, amennyire lehet, annyira szorosan feltekerjük. Kívülről mindkettőt vékonyan megkenjük baracklekvárral és darált mandulába hempergetjük.

Minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük, csak ezután szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.