Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mandulás lazacfilé gombás spagettivel
2017.03.30

mandulas-lazacfile-gombas-spagettivel.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 szelet 15-20 dkg súlyú lazacfilé

1 lédús citrom leve (nem baj, ha kicsit több)

5-6 dkg pirított mandula forgács

1 nagy diónyi vaj

kb. 20 dkg spagetti

25-30 dkg gomba

1 kis vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

2 dl főzőtejszín

kakukkfű

borsikafű

kb. 5 dkg vaj

Elkészítés

Először a spagetti készítéséhez fogunk hozzá, mert ez tovább tart, mint a hal sütése. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és először a hagymát futtatjuk meg a vajon, majd utánadobjuk a gombát is. A gombát sózzuk, ízesítjük a  megtisztított, áttört fokhagymával és a zöldfűszerekkel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem egészen megpuhult, ráöntjük a főzőtejszínt, és néhány percig együtt kavargatjuk, majd a tűzről levesszük, melegen tartjuk.

Közben sós vízben megfőzzük a spagettit, lehetőleg úgy időzítve, hogy a lazaccal azonos időben készüljön el.

A lazacfiléket megmossuk, leitatjuk. A vajat megolvasztjuk egy grillserpenyőben, majd a forró vajon a halszeletek mindegyik oldalát 4 (esetleg 5) percig sütjük, miközben a halat citromlével locsolgatjuk. A grillezésből visszamaradt citromos vajat a tejszínes gombához adjuk, majd az így kapott öntetettel a spagettit egy előmelegített tálon összekeverjük.

A spagetti tetejére fektetjük a lazacfilét, megszórjuk a pirított mandulaforgáccsal, és forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.