Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mandulás kosárka, Levintől
2016.01.28

mandulas-kosarka.jpg

 

Hozzávalók 24 darabhoz

500 g mélyhűtött leveles tészta

200 g őrölt mandula

135 g (vaníliás) cukor

1 nagy tanyasi tojás

1 dl tej

1 narancs reszelt héja

vaj

 

Elkészítés

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán 24 darabra vágjuk. A darabokat kinyújtjuk és kivajazott muffinformákban kosárformára igazítjuk.

A mandulát, a cukrot, a tejet, a tojást és a narancshéjat (esetleg egy kevés narancslikőrt) összekeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a kosárkák belsejében.

A süteményt 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalhatjuk egyszerűen porcukorral megszórva, vagy olvaszthatunk rá ét-, illetve fehér csokoládét.

 

Levin mondja Mandula és narancshéj tökéletes egyesülése, ropogós tésztakosárban. Fejedelmi desszert, pillanatok alatt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.