Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Máltai nyúlpörkölt
2016.10.01

20160917_150521.jpg

 

 

Hozzávalók

 

1 nyúl (kb. 1,5 kg)

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

5 nagy paradicsom

2 tk paradicsompüré

2 ek olívaolaj

0,5 l vörösbor

5-6 babérlevél

bors, só

 

Elkészítés

 

Egy éjszakán át borsozva, sózva, zúzott fokhagyma hozzáadásával pácoljuk a nagyobb darabokra vágott nyulat.

 

Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd minden oldalán kissé átpirítjuk rajta a húst.

 

Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, paradicsomot, a paradicsompürét, és hozzáöntjük a páclé felét.

 

Magas hőfokon pároljuk kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a maradék páclevet, a babérlevelet, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk, amíg puha nem lesz. Ha kell, időnként pótoljuk alatta a vizet.

 

Végül szükség esetén még sózzuk, borsozzuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.