Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 nyúl (kb. 1,5 kg)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 nagy paradicsom
2 tk paradicsompüré
2 ek olívaolaj
0,5 l vörösbor
5-6 babérlevél
bors, só
Elkészítés
Egy éjszakán át borsozva, sózva, zúzott fokhagyma hozzáadásával pácoljuk a nagyobb darabokra vágott nyulat.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd minden oldalán kissé átpirítjuk rajta a húst.
Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, paradicsomot, a paradicsompürét, és hozzáöntjük a páclé felét.
Magas hőfokon pároljuk kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a maradék páclevet, a babérlevelet, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk, amíg puha nem lesz. Ha kell, időnként pótoljuk alatta a vizet.
Végül szükség esetén még sózzuk, borsozzuk.