Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Málnalekvár levendulával
2013.06.22

levmalnalekvar.jpg

Hozzávalók 2-3 kisebb üveghez 1 kg málna, 30 dkg cukor, 6 tk friss vagy 3 tk szárított levedulavirág,1 cs dzsemfix

Elkészítés A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, leturmixoljuk. 2 ek cukrot összekeverünk a dzsemfixszel, a gyümölcshöz adjuk, és beleszórjuk a levendulavirágot is. Az egészet erős lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, és további állandó keverés mellett min. 4 percig forraljuk.

A lekvárt alaposan kimosott csavaros üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd fejreállítjuk. 5 perc után megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp Főzés közben úgy ellenőrizhetjük, hogy megfelelő állagú-e a lekvár, hogy kiskanállal hideg tányérra cseppentünk belőle. Ha nem folyik, hanem zselészerű, akkor készen van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.