Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2-3 kisebb üveghez 1 kg málna, 30 dkg cukor, 6 tk friss vagy 3 tk szárított levedulavirág,1 cs dzsemfix
Elkészítés A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, leturmixoljuk. 2 ek cukrot összekeverünk a dzsemfixszel, a gyümölcshöz adjuk, és beleszórjuk a levendulavirágot is. Az egészet erős lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, és további állandó keverés mellett min. 4 percig forraljuk.
A lekvárt alaposan kimosott csavaros üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd fejreállítjuk. 5 perc után megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp Főzés közben úgy ellenőrizhetjük, hogy megfelelő állagú-e a lekvár, hogy kiskanállal hideg tányérra cseppentünk belőle. Ha nem folyik, hanem zselészerű, akkor készen van.