Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A krémhez
A tortalapokhoz 20 dkg mascarpone
20 dkg darált mák 1 doboz csokis görög joghurt
5 db tojás 1,5 dl cukrászhab vagy Hulala
15 dkg cukor 4 ek porcukor
2 ek langyos víz, pici só 5 dkg kandírozott narancshéj
késhegynyi őrölt fahéj 5 dkg darabolt csokoládé
reszelt citromhéj
csokireszelék és
gyümölcsök a dekorációhoz, pl. áfonya, szőlő, stb.
Elkészítés A tortalap elkészítése A cukrot a tojások sárgájával, pici sóval és 2 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd a citrom reszelt héjával és a fahéjjal ízesítjük. Ezután felváltva, kanalanként óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját és a darált mákot. A masszát sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe (gáztepsibe) öntjük, hogy nagy, lapos tortalapot kapjunk. Hideg sütőbe tesszük majd 180 fokra állítjuk és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és három egyenlő téglalapra vágjuk.
A krém elkészítése A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis joghurtot, az előzetesen kemény habbá felvert cukrászkrémet, majd belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a feldarabolt csokoládét.
Összeállítás Az első piskótalapot hosszúkás tálcára fektetjük, megkenjük a krém harmadával, folytatjuk a második lappal, a maradék krém felével, majd ráhelyezzük a harmadik lapot is, megkenjük az utolsó adag krémmel úgy, hogy a torta oldalára is jusson. A tetejét friss gyümölcsökkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.