Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Máktorta csokis-narancsos krémmel
2016.01.19

kismaktorta.jpg

Hozzávalók                                     A krémhez

A tortalapokhoz                                20 dkg mascarpone

20 dkg darált mák                             1 doboz csokis görög joghurt

5 db tojás                                         1,5 dl cukrászhab vagy Hulala

15 dkg cukor                                     4 ek porcukor

2 ek langyos víz, pici só                     5 dkg kandírozott narancshéj

késhegynyi őrölt fahéj                         5 dkg darabolt csokoládé

reszelt citromhéj                

csokireszelék és

gyümölcsök a dekorációhoz, pl. áfonya, szőlő, stb.

Elkészítés A tortalap elkészítése A cukrot a tojások sárgájával, pici sóval és 2 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd a citrom reszelt héjával és a fahéjjal ízesítjük.  Ezután felváltva, kanalanként óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját és a darált mákot. A masszát sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe (gáztepsibe) öntjük, hogy nagy, lapos tortalapot kapjunk. Hideg sütőbe tesszük majd 180 fokra állítjuk és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és három egyenlő téglalapra vágjuk.

A krém elkészítése A mascarponét habosra keverjük a cukorral,  hozzáadjuk a csokis joghurtot, az előzetesen kemény habbá felvert cukrászkrémet, majd belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a feldarabolt csokoládét.

Összeállítás Az első piskótalapot hosszúkás tálcára fektetjük, megkenjük a krém harmadával, folytatjuk a második lappal, a maradék krém felével, majd ráhelyezzük a harmadik lapot is,  megkenjük az utolsó adag krémmel úgy, hogy a torta oldalára is jusson.  A tetejét friss gyümölcsökkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.