Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mákosguba-torta, Baráth Katától
2015.10.17

makos-guba-torta.jpg

Hozzávalók

10 db kifli

1 l tej

3 tojás sárgája

10 dkg vaj

10 dkg cukor

20 dkg darált mák

1 citrom héja reszelve

egy kevés fahéj

A krémhez

1 zacskó krémespor (boltban kapható) vagy házilag főzött vaníliakrém pudingból

A tetejére

1 doboz cukrászhab

Elkészítés

A tejet és a vajat felmelegítjük, óvatosan hozzáadjuk a cukorral elkevert tojássárgájákat és egy kicsit besűrítjük, hozzáadjuk a fahéjat, mákot, reszelt citromhéjat. Mindezt a felkarikázott kiflire öntjük.

Várunk egy kicsit, hogy a kifli felvegye a folyadékot, majd sütőpapírral bélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába, vagy 3 db 18 cm-esbe belenyomkodjuk a mákoskifli-masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.

A  krémesport 8 dl tejjel robotgépben kikeverjük és a kihűlt gubára kenjük.

Felverjük a cukrászhabot és nyomózsák (habzsák) segítségével halmokat vagy rózsákat nyomunk a tetejére, majd megszórjuk mákkal. 

Végül néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.