Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mákos habcsók
2013.02.16

 

makos-habcsok-001.jpg

Hozzávalók kb. 40 darabhoz 3 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 15 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja,  kandírozott narancshéjdarabok a tetejére

Elkészítés Egy fazékban, amelyre jól ráültethető egy habverő üst, felteszünk vizet forrni. A tojásfehérjéket az üstben laza habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és a forrásban levő víz fölött kemény habbá verjük. Ezután levesszük  a tűzről, belekeverjük a darált mákot és a reszelt citromhéjat.

A krémet habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe kis habcsókokat nyomunk. A tetejükbe kandírozott narancshéjat ültetünk. Ha nem akarunk habzsákot használni, két kiskanállal is dolgozhatunk.

Közepesen forró, 160-170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.  Akkor készek a habcsókok, amikor a  felszínük megkeményedik. Belül maradjanak kissé puhák.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.