Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 nagyobb sárgarépa, fél citrom leve A majonézes mártáshoz 1 friss tojás sárgája, só, fehérbors, 1 ek dijoni mustár, citromlé ízlés szerint, kb. 1,5 dl étolaj, 2-3 ek telföl, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés A sárgarépákat meghámozunk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és kevés sóval lesózzuk. Állni hagyjuk, majd amikor az egész levet ereszt, kinyomkodjuk belőle, és meglocsoljuk egy fél citrom levével.
1 tojás sárgájához hozzáadjuk a sót, fehérborsot és mustárt, ízlés szerint citromlevet is keverünk bele. Habverővel keverni kezdjük és állandóan kevergetve, vékony sugárban étolajat öntünk hozzá (kb. 1,5 dl szükséges). Amikor kezd összeállni a mártás, bátrabban önthetjük az olajat, de az elején fontos a figyelmes adagolás, különben a tojás és az olaj különválnak. Végül keverjük bele a tejfölt és megreszelve a fokhagymát.
A mártással elkevert répát hideg helyen legalább egy órán át állni hagyjuk.