Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Majonézes sárgarépa-saláta, Levintől
2015.08.03

majonezes-sargarepa-salata.jpg

Hozzávalók 4 nagyobb sárgarépa, fél citrom leve A majonézes mártáshoz 1 friss tojás sárgája, só, fehérbors, 1 ek dijoni mustár, citromlé ízlés szerint, kb. 1,5 dl étolaj, 2-3 ek telföl, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés A sárgarépákat meghámozunk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és kevés sóval lesózzuk. Állni hagyjuk, majd amikor az egész levet ereszt, kinyomkodjuk belőle, és meglocsoljuk egy fél citrom levével.

1 tojás sárgájához hozzáadjuk a sót, fehérborsot és mustárt, ízlés szerint citromlevet is keverünk bele. Habverővel keverni kezdjük és állandóan kevergetve, vékony sugárban étolajat öntünk hozzá (kb. 1,5 dl szükséges). Amikor kezd összeállni a mártás, bátrabban önthetjük az olajat, de az elején fontos a figyelmes adagolás, különben a tojás és az olaj különválnak. Végül keverjük bele a tejfölt és megreszelve a fokhagymát.

A mártással elkevert répát hideg helyen legalább egy órán át állni hagyjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.