Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Majdnem klasszikus Sacher-torta, Levintől
2016.04.09

sacher-torta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm-es, kapcsos tortaformához
120 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
100 g cukor
csipet só
80 g liszt
1 tk. sütőpor
40 g darált mandula
fél rúd vanília kikapart belseje
3-4 ek erdeigyümölcs-lekvár (ezért nem klasszikus, mert az eredeti recept szerint sárgabaracklekvárral készül)
1 csomag dr. Oetker-féle étcsokoládés tortabevonó

 

Elkészítés
A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.

A tojássárgás masszához adjuk az olvasztott csokoládét, a mandulát, a lisztet, a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Sütőpapírral bélelt, kivajazott tortaformába töltjük, és 45-60 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát további 15 percig hagyjuk állni a kikapcsolt sütőben.

A lekvárt (mikróban) kevergetve forrósítsuk fel, nyomjuk át egy szitán, hogy ne maradjanak benne magok, majd kenjük a tortára. Előírás szerint készítsük el a tortabevonót, és azt is simítsuk a tortára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.