Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 1 db nagyobb padlizsán, 1/2 sült csirkemell, 8-10 szelet bacon szalonna, 2 db érett paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 db nagy gomba, 5 dkg camembert sajt, 2-3 db főtt krumpli, só, bors
Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szélesen felkarikázzuk, besózzuk, 20-25 percig a sóban állni hagyjuk. A pihentetett, szárazra leitatott padlizsánszeleteket grillserpenyőben szárazon megpirítjuk, majd a megtisztított, nem túl vékonyan felszeletelt gombával hasonló módon járunk el.
A sült csirkemellet és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A baconszalonna-szeletek közül félreteszünk 4 darabot, a többit felcsíkozzuk, zsírjukat kiolvasztjuk. A kiolvadt zsiradékon a forró vízben lehámozott, összevagdalt paradicsomokat addig főzzük, amíg levet eresztenek. A kicsumázott, 1 cm széles csíkokra vágott zöldpaprikát a paradicsomokra dobjuk, sózzuk, és kevergetve az egészet félpuhára főzzük.
Egy olajjal kikent sütőtál aljára terítjük a meghámozott, összetört főtt krumplit, a krumplira először a padlizsán-, majd a csirkehús-, végül a gombaszeleteket fektetjük, és az egészet betakarjuk a paradicsomos-zöldpaprikás raguval. A rétegezést a sajttal és a félretett baconszeletekkel fejezzük be.
A tálat lefedés nélkül 20-25 percre forró sütőbe toljuk, pirosra sütjük.