Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Magyaros rakott padlizsán, Dobitól
2015.07.17

20150704_124354.jpg

Hozzávalók 2 főre 1 db nagyobb padlizsán, 1/2 sült csirkemell,  8-10 szelet bacon szalonna, 2 db érett paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 db nagy gomba, 5 dkg camembert sajt, 2-3 db  főtt krumpli, só, bors

Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szélesen felkarikázzuk, besózzuk, 20-25 percig a sóban állni hagyjuk. A pihentetett, szárazra leitatott padlizsánszeleteket grillserpenyőben szárazon megpirítjuk, majd a megtisztított, nem túl vékonyan felszeletelt gombával hasonló módon járunk el.

A sült csirkemellet és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk.

A baconszalonna-szeletek közül félreteszünk 4 darabot, a többit felcsíkozzuk, zsírjukat kiolvasztjuk. A kiolvadt zsiradékon a forró vízben lehámozott, összevagdalt  paradicsomokat addig főzzük, amíg levet eresztenek. A kicsumázott, 1 cm széles csíkokra vágott zöldpaprikát a paradicsomokra dobjuk, sózzuk, és kevergetve az egészet félpuhára főzzük.

Egy olajjal kikent sütőtál aljára terítjük a meghámozott, összetört főtt krumplit, a krumplira először  a padlizsán-, majd a csirkehús-, végül a gombaszeleteket fektetjük, és az egészet betakarjuk a paradicsomos-zöldpaprikás raguval. A rétegezést a sajttal és a félretett baconszeletekkel fejezzük be.

A tálat lefedés nélkül 20-25 percre forró sütőbe toljuk, pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.