Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Magos kenyér tönkölylisztből
2015.09.14

sajtos-avokadokrem-es-tonkolykenyer-0121.jpg

Hozzávalók

40 dkg tönkölybúza liszt

10 dkg árpaliszt (vagy zabliszt)

1/2 liter langyos víz

2 ek olívaolaj

2 ek napraforgómag (hántolva)

2 ek tisztított, pirított tökmag

2 ek darált lenmag

2 ek darált szezámmag

1 kk só

1 kk sütőpor

3 kk citromlé

Elkészítés Az alapanyagokat egy mély tálban összedolgozzuk, és a viszonylag híg masszát legalább két órán át letakarva állni hagyjuk. A várakozási idő elteltével a tészta sűrűbb lesz. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és hideg sütőbe tesszük, 230 fokon kb. 1  órán át sütjük.

Tipp Kevés szezámmagot, vagy lenmagot egészben is adhatunk a masszához ha úgy szeretnénk, hogy a kenyerünk még magosabb legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.