Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
40 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg árpaliszt (vagy zabliszt)
1/2 liter langyos víz
2 ek olívaolaj
2 ek napraforgómag (hántolva)
2 ek tisztított, pirított tökmag
2 ek darált lenmag
2 ek darált szezámmag
1 kk só
1 kk sütőpor
3 kk citromlé
Elkészítés Az alapanyagokat egy mély tálban összedolgozzuk, és a viszonylag híg masszát legalább két órán át letakarva állni hagyjuk. A várakozási idő elteltével a tészta sűrűbb lesz. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és hideg sütőbe tesszük, 230 fokon kb. 1 órán át sütjük.
Tipp Kevés szezámmagot, vagy lenmagot egészben is adhatunk a masszához ha úgy szeretnénk, hogy a kenyerünk még magosabb legyen.