Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
1/2 rúd vanília
1 ek liszt
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. Nagy lábasban forrni tesszük a tejet, ha felforrt, takarékra tesszük és vizes evőkanállal kisebb adagokban beleszaggatjuk a habot. Ha a fővés során felemelkedett, megfordítjuk és még 30 mp-ig főzzük. Szűrőkanállal szitára szedjük a habgaluskákat, hogy lecsöpöghessenek.
A tejből kiveszünk 1 dl-t, a többibe csendes forralás mellett beletesszük a hosszában kettévágott, fél vaníliarudat. A kivett tejet elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, majd ráöntjük a vaníliás tejet. Jól elkeverjük, majd alacsony hőfokon, hogy épp csak forrjon, további folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Az elkészült krémet tálkákba adagoljuk és elosztjuk rajta a habgaluskákat.
Tipp Díszíthetjük mandulával, bogyós gyümölccsel vagy karamellel is.