Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Madártej
2017.04.07

madartej2.jpg

Hozzávalók

1,5 l tej

4 tojás

15 dkg cukor

1/2 rúd vanília

1 ek liszt

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. Nagy lábasban forrni tesszük a tejet, ha felforrt, takarékra tesszük és vizes evőkanállal kisebb adagokban beleszaggatjuk a habot. Ha a fővés során felemelkedett, megfordítjuk és még 30 mp-ig főzzük. Szűrőkanállal szitára szedjük a habgaluskákat, hogy lecsöpöghessenek.

A tejből kiveszünk 1 dl-t, a többibe csendes forralás mellett beletesszük a hosszában kettévágott, fél vaníliarudat. A kivett tejet elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, majd ráöntjük a vaníliás tejet. Jól elkeverjük, majd alacsony hőfokon, hogy épp csak forrjon, további folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Az elkészült krémet tálkákba adagoljuk és elosztjuk rajta a habgaluskákat.

Tipp Díszíthetjük mandulával, bogyós gyümölccsel vagy karamellel is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.