Hozzávalók 6 pohárkrémhez
2 tojásból sütött vizes-kakaós piskóta
200 ml tejszín
150 g csokoládé (tej és ét vegyesen)
75 g vaj
1 evőkanál kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
350 g meggybefőtt
+50 g csokoládé díszítésnek
Elkészítés
Kockázzuk fel a piskótát. Ha szárazabb a tészta, öntözzük meg a meggy leszűrt levével vagy egy kis konyakkal, illetve rummal.
A tejszínt melegítsük fel és öntsük rá az összetördelt csokoládéra. Lefedve pihentessük 5-10 percig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
Keverjük át alaposan és hűtsük ki.
A szobahőmérsékletű, puha vajat a kakaóporral és a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejszínes csokit. Habosítsuk fel a krémet.
(Ha nem sűrűsödne be, hűtőben hűtsük vissza és keverjük át még egyszer.)
A poharak aljára tegyük a piskótakockákat, a magozott meggyet, végül a csokoládékrémet.
Levin mondja a Márton-napi fogások klasszikus desszertje a lúdláb-torta. Ennek készítettem el most a pohárkrém változatát, amit akár kicsit később, a karácsonyi desszertasztalra is tálalhatunk majd.
Gyors piskóta, tömör csokikrém és savanykás meggy - a kevésbé édesszájú vendégeket is elbűvölhetjük vele.
Díszítésképpen a maradék 50 g csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük vagy akár meg is olvaszthatjuk és a pohárkrém tetejére csorgathatjuk. Díszíthetjük továbbá egy kis kakaóporral is.