Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 fej lila káposzta ( kb. 1,2 kg)
1 doboz darabolt ananászbefőtt
1 fej lila hagyma
2 ek olaj
1 ek balzsamecet
2 ek nádcukor
só, bors
1 db citrom leve és reszelt héja
1 kk őrölt köménymag
Elkészítés A lila káposztát négy darabba vágjuk, torzsáját kivágjuk, a káposztát vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, felcsíkozzuk. Egy nagy lábosban a cukrot pár perc alatt karamellizáljuk, hozzákeverjük az olajat és a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a káposztát, kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és lefedve fél órán át pároljuk.
Hozzáöntjük levével együtt a darabolt ananászbefőttet, 10 perc alatt összepároljuk. Belekeverjük a balzsamecetet és amikor a káposzta már teljesen megpuhult, hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, ízlés szerint tovább fűszerezzük sóval, borssal, majd kicsit lepirítjuk, hogy a leve teljesen elpárologjon.
Tipp Azonnal fogyasztjuk. Önmagában, vagy sültek köreteként kínálhatjuk.