Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg csirkemellfilé, 4 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 ek méz, 1 ek mustár, 1 citrom leve, 1 csokor friss lestyánlevél, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj
Elkészítés A csirkemellet és a meghámozott sárgarépákat felcsíkozzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. A mustárból, olajból, zúzott fokhagymából és őrölt borsból pácot keverünk, és a felcsíkozott csirkemellet legalább egy órán át pácoljuk benne.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a sárgarépát megpirítjuk rajta, sózzuk, borsozzuk, és a sütés vége előtt egy evőkanál mézet csorgatunk rá, ezen két perc alatt karamellizáljuk, majd félretesszük.
A visszamaradt olajon megsütjük a vöröshagymát, sóval fűszerezzük, és a répához keverjük.
A bepácolt csirkemellet is megpirítjuk, a sütés vége előtt a mézzel karamellizáljuk, meglocsoljuk a citromlével, hirtelen átütjük és hozzákeverjük az előzőleg elkészített répát és hagymát. Összemelegítjük, frissen aprított lestyánlevekkel fűszerezzük és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Köretnek sült burgonyát, vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.